Kolejna przepyszna propozycja z bloga www.syrianfoodie.blogspot.com
Czyli nowe podejscie do starego, dobrego kalafiora. Moja rada - nie ma co zabierac sie za to danie nie posiadajac pod reka kolendry i cytryny, bo to one nadaja charakterystycznego smaku i swiezosci daniu.
Skladniki:
(na spory posilek dla 2 doroslych + 2 pojadajacych dzieci)
do podania:
Podzielic kalafiora na rózyczki i usmazyc na mocno goracym oleju, tak by kalafior nabral ladnego koloru, ale pozostal dosc twardy. Osuszyc z tluszczu na papierowym reczniku.
Usmazyc mieso mielone na lyzce oleju. Dodac wywar i kalafiora. Doprawic sola i pieprzem i gotowac, bez przykrycia, przez 10min. Posiekac kolendre i rozgniesc czosnek. Dodac do garnka, ewentualnie razem z odrobina goracej wody. Gotowac kolejnych 5min, az do pozadanej miekkosci kalafiora.
No comments:
Post a Comment