''This pud starts life as an ugly duckling, but don't fear as the hot watery sauce floats among the butter - once you bake it, you'll end up with something beautiful''
Przepis z magazynu 'Good Food', pazdziernik 2010r.
Ciasto wyszlo przepyszne! Rzeczywiscie na dnie, pod upieczona warstwa powstaje smakowita kaluza sosu czekoladowego.
Zrobilam z polowy skladnikow (dalam 2 male jajka), bo jednak wada istnieje :) - te niebianska potrawe trzeba jesc swieza, prosto z pieca i goraca. Potem traci na atrakcyjnosci, a przy probach ewentualnego odgrzewania wysycha. Polowa skladnikow zapewnila hojny deser dla rodziny 2+2, nawet z dokladkami :)
Uzylam formy zaroodpornej o srednicy 20cm i wysokosci 9cm i byla w sam raz. Wyjelam z piekarnika juz po okolo 25min - srodek byl jeszcze lekko niedopieczony i surowawy, ale chcialam taki efekt osiagnac - calosc swietnie sie zmieszala z sosem i lodami.
Skladniki:
(na okolo 8 porcji)
do podania:
sos:
No comments:
Post a Comment