Thursday, 3 March 2011

Sloneczna słatka ananasowa...


2 lyzki rodzynek zalac w miseczce wrzaca woda i odstawic, az beda potrzebne. 
1 pojedyncza piers z kurczaka pokroic na male kawalki, posypac sola i pieprzem i usmazyc na nieprzywierajacej patelni, na 1 lyzce oleju. Wyjac na talerz wylozony papierowym recznikiem i zostawic do ostudzenia. 
Odcedzic dokladnie duza puszke kukurydzy ( okolo 340g), duzy sloiczek selera salatkowego (340g) i duza puszke ananasa (okolo 400g) - pokroic ananasa na male kawalki. Wrzucic do duzej miski i dodac dobrze odcedzone rodzynki, ostudzonego kurczaka, 3-4 lyzki majonezu i doprawic do smaku. Dobrze wymieszac.
Z podanych proporcji wychodzi okolo 4-5 porcji. W jeszcze szybszej wersji mozna zastapic kurczaka serem zoltym pokrojonym w kostke. A rodzynki - orzechami wloskimi, polamanymi na kawalki.

No comments:

Post a Comment