(Natalie Savona dla 'Good Food', sierpien 2010)
Skladniki:
(na 2 porcje)
- 3 lyzki oliwy
- 1,5 lyzki octu z czerwonego wina
- 1/2 lyzeczki cukru
- 1/2 lyzeczki listkow tymianku
- 2 surowe buraczki, obrane i pokrojone w bardzo cieniutkie plasterki
- 2 okragle plastry sera koziego ze skorka (tj. okolo 100g)
- garsc rukoliW misce wymieszaj oliwe, ocet, cukier i tymianek i dopraw do smaku sola i pieprzem. Dodaj do marynaty pokrojone buraczki i odstaw na co najmniej godzine, lub na noc.Rozgrzej grill do bardzo goracego. Posyp ser odrobina soli i pieprzu, uloz na lekko naoliwionej blaszce i wstaw pod grill na okolo 2-3min, lub do czasu, az bedzie zloty i zacznie sie topic.Uloz plasterki buraczkow na talerzykach - zachowaj marynate. Na wierzchu poloz odrobine rukoli, potem plastry sera i jeszcze troche rukoli. Polej odrobina marynaty.
No comments:
Post a Comment