Pyszne, ale dosc ciezkie. Mocno wilgotne, z wyrazna bananowa nuta.
Mialy byc na piknik, ale pogoda nie dopisala, wiec dojedlismy czesc na sniadanie nastepnego dnia i wciaz byly znakomite.
Przepis z bloga www.whiteplate.blogspot.com
Skladniki:
(na 6 niewielkich sztuk)
W misce rozgnieść banana, dodać do niego jajko, masło, krem kajmakowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wymieszać łyżką (nie miksować). Gdyby masa okazała się zbyt gęsta, można dodać 1-2 łyżek kefiru lub jogurtu naturalnego.
Piekarnik nagrzać do 180 st C.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i przełożyć do nich masę.
Wstawić do piekarnika, piec ok. 20 minut (należy sprawdzić stopień upieczenia po ok. 18 minutach. Czas pieczenia może się przedłużyć do 25 minut. Wszystko zależy od wielkości muffinków).
Upieczone muffinki przełożyć na kuchenną kratkę i ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 180 st C.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i przełożyć do nich masę.
Wstawić do piekarnika, piec ok. 20 minut (należy sprawdzić stopień upieczenia po ok. 18 minutach. Czas pieczenia może się przedłużyć do 25 minut. Wszystko zależy od wielkości muffinków).
Upieczone muffinki przełożyć na kuchenną kratkę i ostudzić.
No comments:
Post a Comment