Przepis ze strony www.bbcgoodfood.com 'Fusilli with glorious green spinach sauce'
Skladniki:
(na 4 porcje, zakladajac 100g suchego makaronu na 1 osobe; a jesli ktos przewiduje bardzo glodne towarzystwo lepiej jest zwiekszyc ilosc do 125g, a nawet 150g na osobe)
Ugotuj makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu. W miedzyczasie wloz do robota kuchennego ('food processor') polowe szpinaku, razem z czosnkiem, serkiem, sokiem z cytryny i Parmezanem. Zmiksuj na gladka paste. (Tu moja zmiana: chcialam zuzyc drobno siekany, mrozony szpinak, wiec nie bylo co dzielic i miksowac :) Skladniki na sos po prostu rozmieszalam dokladnie w miseczce).
Odcedz makaron i wrzuc z powrotem do garnka, postawionego na bardzo malym ogniu. Wmieszaj sos, orzeszki i pozostaly swiezy szpinak (mnie ten punkt nie dotyczyl:)) - tylko do momentu, az listki zwiedna. Dopraw do smaku i podawaj oproszone dodatkowym Parmezanem.
No comments:
Post a Comment