Muffinki mandarynkowe z białą czekoladą...
Skladniki:
(na 12 sztuk)
szklanka = 250ml
suche
- 250g maki z proszkiem do pieczenia (self raising)
- 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
- 100g cukru
- skorka starta z 1 niewielkiej pomaranczy, sok - mokre skladniki
- mala puszka (298g) mandarynek, odcedzonych bardzo dokladnie z zalewy
- 100g opakowanie groszkow czekoladowych do pieczenia - z bialej czekolady; albo posiekana czekolada
mokre
- sok wycisniety z pomaranczy
- 2 jajka
- 1/2 szklanki (125ml) mleka
- 1/3 szklanki (80ml) oleju
ponadto:
- blaszka do muffinek, wylozona 12 papilotkami
- Opis przygotowania bez niespodzianek - kompletnie 'muffinkowy' :)
- Rozgrzac piekarnik do 180stC.
- W misce wymieszac dokladnie suche skladniki. W dzbanku roztrzepac mokre skladniki - na gladka mase. Wlac mase mleczna do suchych skladnikow i szybko wymieszac - nie za dlugo, bo ciasto bedzie twarde. Rozlozyc do przygotowanych papilotek i piec okolo 20-25min.
Zatwierdzone!
:)))))))))))))
No comments:
Post a Comment