Przepis od Liffki.
Składniki :
(na 2-3 hojne porcje)
W garnku rozgrzej oliwę i usmaż mięso mielone przyprawione solą i pieprzem. Podsmaż mięso z każdej strony.
Na drugiej patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, aż się zeszklą i dodaj do mięsa. Następnie dodaj soczewicę, pomidory, papryke i zalej wodą. Gotuj około 20 minut mieszając od czasu do czasu. Na 5-7min przed koncem dodaj zielony groszek. Przed podaniem posyp serem.
Na drugiej patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, aż się zeszklą i dodaj do mięsa. Następnie dodaj soczewicę, pomidory, papryke i zalej wodą. Gotuj około 20 minut mieszając od czasu do czasu. Na 5-7min przed koncem dodaj zielony groszek. Przed podaniem posyp serem.
*Ja niestety mialam juz w przeszlosci zle doswiadczenia z czasem gotowania zielonej soczewicy, dlatego, zeby byc po bezpieczniejszej stronie medalu, tym razem nie ryzykowalam i namoczylam ja w zimnej wodzie przez okolo 3 godziny przed gotowaniem.
No comments:
Post a Comment