Monday, 18 March 2013

Ful mekliyeh...

Czyli:
Bób z kolendra i czosnkiem

Skladniki:
(na 2-3 porcje) 
  • 500g bobu - ja uzywam mrozonego
  • 5 zabkow czosnku
  • peczek kolendry
  • sól, do smaku
  • oliwa
Bób ugotowac we wrzacej wodzie do miekkosci. Odcedzic.
W miedzyczasie obrac czosnek i pokroic na plasterki, oczyscic i posiekac drobno kolendre. Na sporej patelni rozgrzac okolo 2-3 lyzek oliwy, wrzucic czosnek i smazyc okolo minuty, az zacznie mieknac, wrzucic bób i smazyc kolejne 3-4 minuty. Na koniec dodac kolendre, dobrze wymieszac i smazyc kolejne 2min. 
Podawac od razu, z chlebkami pita, z frytkami, z hummusem, z pokrojonymi pomidorami. Na przyklad. :)

No comments:

Post a Comment