Wednesday, 7 May 2014

Wiosenne tortellini z groszkiem i bobem...

Prawdziwy 'fast-food'! :) Gotowe doslownie w 10 minut, a skladniki mozna zawsze znalezc w zamrazarce i lodowce.
Przepis, bardzo minimalnie zmieniony, z BBC Good Food - 'Springtime pasta'

Skladniki:
(na 2 porcje)
  • 250g opakowanie tortellini ze szpinakiem i ricotta,  świeżych
  • 100g mrozonego groszku
  • 100g mrozonego bobu
  • 1-2 lyzki oliwy z zalewy suszonych pomidorow (oryginalnie byla sama oliwa + skorka otarta z cytryny, ale ja uwazam, ze taki zamiennik dodaje wiele smaku)
  • 50g sera feta
W sporym garnku zagotuj posolona wode. Wrzuc tortellini, groszek i bób. Gotu wedlug przepisu na opakowaniu - zwykle okolice 2-3min. Odcedz na durszlaku i wrzuc z powrotem (delikatnie!) do garnka. Wmieszaj oliwe (lub oliwe i skorke z cytryny), rozdziel pomiedzy talerze i posyp pokruszonym serem feta.

No comments:

Post a Comment