Generalna inspiracja z bloga Olgi Smile.
Składniki:
(na 2 większe, lub 3 mniejsze porcje)
- 500ml mleka
- 1 niewielki, bardzo dojrzały banan, rozgnieciony widelcem
- 40g skrobi kukurydzianej
- 1 łyżka brazowego, miałkiego cukru
- 2 łyżki groszków z białej czekolady (takich do pieczenia), lub posiekana tabliczka
Odlej około 100ml mleka i zmiksuj z bananem. Wmieszaj skrobię
Resztę mleka zagotuj - wystarczy, że będzie parowało. Wsyp cukier i czekoladę i wymieszaj do rozpuszczenia. Wlej mieszankę banana i skrobi i gotuj, cały czas mieszajac, aż masa będzie gęsta - jeśli wydaje się, że gęstnieje za mocno wystarczy dolać mały chlust wody. Gotowy budyń przelej do pucharków i zostaw do przestudzenia.
to ja taki poproszę nawet na śniadanie
ReplyDelete