Przepis z bloga 'Kuchnia Ireny i Andrzeja'.
Skladniki:
(u mnie w sam raz na tortownice 23cm)
dodatkowo:
Bardzo miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać kolejno jajka. Kiedy masa jest już dobrze ubita dodać mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. (Moja masa jajeczna zaczela sie nieladnie zserzac i trzeba bylo ja ratowac, wiec, ciagle miksujac, zaczelam dodawac po lyzce maki; w efekcie do wmieszania zostaly mi tylko migdaly, czekolada i borówki). Dodać borówki i pokrojoną na drobne kawałki czekoladę. Wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej wcześniej formy (np. keksówki) wierzch posypać płatkami migdałów i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 40 minut. Po upieczeniu obficie posypać cukrem pudrem.
No comments:
Post a Comment