Pomysł ze strony Life made sweeter.
Podobne pomysły:
Składniki:
(na 12 dużych, albo 18 mniejszych sztuk)
mokre
1 1/2 szklanki mleka - krowiego, albo ulubionego roślinnego
2 jajka, albo wegański zamiennik
1/2 szklanki syropu klonowego, albo innego płynnego słodzika (syrop z agawy, z daktyli)
4 łyżeczki stopionego oleju kokosowego, albo innego bezsmakowego oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki dyniowego puree z puszki
suche
3 1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
1/3 szklanki suszonej żurawiny
1/3 szklanki pestek dyniowych
Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę/blaszki na muffinki z silikonowymi papilotkami.
W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
W osobnej misce, albo dzbanku, wymieszaj mokre składniki. Wlej do suchej mieszanki i dobrze wymieszaj.
Wmieszaj żurawinę i pestki z dyni.
Rozdziel pomiędzy papilotki i piecz około 20 minut, do czasu, aż będą sprężyste w dotyku.
Przestudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z papilotek na kratkę i ostudź kompletnie.
Przechowywanie:
W zamkniętym pojemniku w lodówce przez kilka dni - przed jedzeniem podgrzej odrobinę w mikrofali.
Mrożenie - w zamkniętym pojemniku, albo odpowiedniej torebce, do 3 miesięcy. Przed jedzeniem rozmroź i podgrzej w mikrofali.
No comments:
Post a Comment