Przepis inspirowany znalezionym na blogu Ile smaku.
Składniki:
(na 4 hojne porcje, albo około 5-6 miejszych)
- 200g serka mascarpone
 - 4 czubate łyżki puree dyniowego
 - cukier puder do smaku, 2-3 czubate łyżki
 - 200ml śmietanki do ubijania
 - 1 łyżeczka mielonego cynamonu (mniej, lub więcej - do smaku)
 - szczypta mielonej gałki muszkatołowej (mniej, lub więcej - do smaku)
 
do dekoracji
- bita śmietana
 - starta czekolady (mleczna, ciemna)
 
dodatkowo, opcjonalnie
- po łyżce pokruszonego czerstwego ciasta/biszkoptów do wyłożenia dna każdego pucharka (około 4 łyżki)
 
Serek przełóż do miski. Wsyp cukier i zmiksuj na gładka masę. 
Dodaj puree z dyni i przyprawy. Zmiksuj do połączenia składników.
Spróbuj i w razie potrzeby dodaj cukier.
Wlej śmietankę i zmiksuj, aż powstanie w miarę sztywną masę.
Dodaj puree z dyni i przyprawy. Zmiksuj do połączenia składników.
Spróbuj i w razie potrzeby dodaj cukier.
Wlej śmietankę i zmiksuj, aż powstanie w miarę sztywną masę.



budyń dyniowy mi smakował, a taki krem po składnikach patrząc tez musi być pyszny!!!
ReplyDeletePyszny! Dziękuję za przyłączenie się do akcji... :). Serdecznie pozdrawiam. A.
ReplyDelete