Saturday 27 May 2017

Babeczki mocno czekoladowe, z serkiem kremowym i migdałami...


Przepis z bloga Raspberries and cream.
Składniki:
(na 10 sztuk)
  • 75 g masła
  • 100 g ciemnej czekolady, połamanej
  • 150 g serka kremowego typu philadelphia
  • 100 g drobnego cukru
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 50 g mielonych migdałów
  • 50 g maki, przesianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  1. Piekarnik nagrzej do 180stC. Wyłóż papilotkami foremkę do muffin (10 sztuk).
  2. Masło i czekoladę rozpuść w misce umieszczonej nad parującą wodą, lub w rondelku na niewielkim ogniu. Zostaw do przestudzenia.
  3. Cukier i serek ubijaj mikserem około 1 minuty, po czym dodaj jajko, mielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj. Wlej rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj łyżka.
  4. Rozdziel pomiędzy papilotki - nakładaj do około 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut. Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia. 

No comments:

Post a Comment