Przepis, bardzo minimalnie zmieniony, od Usagi.
Składniki:
(w sam raz na prostokatny, 2-litrowy pojemnik po kupnych lodach)
dodatkowo:
Serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w dzieży miksera i wymieszać. Dodać cukier i wszystko ubić na dużych obrotach na puszystą masę (ok. 5 minut). Następnie dodać kawe i jeszcze chwilę ubijać.
Na końcu łyżką wmieszać banany pokrojone na niewielkie kawałki.
Dno pojemnika wylozyc warstwa herbatnikow. Na wierzch wylozyc mase mascarpone i przykryc kolejna warstwa herbatnikow. Wstawic do zamrazarki - najlepiej na noc.
Przed podaniem wyjac zamrozony blok, delikatnie pociagajac za wystajace brzegi folii, i pokroic na porcje.
*Usagi robila nieco inaczej (klik), ale ja leniwa jestem...
No comments:
Post a Comment