Przepyszny przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki.
Składniki:
(na 40 - 45 sztuk)
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zagnieść na gładkie ciasto.
Ciasto lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Ciasto można również pozostawić w lodówce do 3 dni.
Po tym czasie ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość około 4 mm, podsypując lekko mąką. Foremką wycinać dowolne kształty ciasteczek. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach (nie rosną).
Piec w temperaturze 180ºC przez około 12 - 15 minut, w zależności od wielkości ciasteczek. Gotowe ciasteczka powinny zarumienić się po brzegach. Wystudzić na kratce.
I gotowe!
Teraz pozostaje tylko degustacja:
No i oczywiscie sprzatanie...
No comments:
Post a Comment