Super pyszny i super prosty przepis z bloga White Plate.
Skladniki:
(u mnie idealnie na blaszke kwadratowa 23cm, lub 20/30cm)
Czekoladę i masło rozpuścić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Lekko przestudzić. Dodać krem kokosowy i lekko roztrzepane jajka, dokładnie wymieszać łyzką.
W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier i dodać do masy czekoladowej.
Formę o wymiarach 20x30cm wyłożyc papierem do pieczenia.
Wlać masę, wyrównać wierzch.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok. 30 minut - brownie powinno być mokre w środku. W żadnym razie suche. (Dobrze jest jednak sprawdzac po drodze - moje siedzialo dokladnie 30min i bylo juz przesuszone, a ja wole takie mocno glejowate brownie. Ale musi to byc wina mocy piekarnika, bo to nie pierwszy raz...)
Ostudzić w blasze, następnie kroić na porcje.
W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier i dodać do masy czekoladowej.
Formę o wymiarach 20x30cm wyłożyc papierem do pieczenia.
Wlać masę, wyrównać wierzch.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok. 30 minut - brownie powinno być mokre w środku. W żadnym razie suche. (Dobrze jest jednak sprawdzac po drodze - moje siedzialo dokladnie 30min i bylo juz przesuszone, a ja wole takie mocno glejowate brownie. Ale musi to byc wina mocy piekarnika, bo to nie pierwszy raz...)
Ostudzić w blasze, następnie kroić na porcje.
No comments:
Post a Comment