Przepis z bloga Jessica in the kitchen.
Składniki:
(blaszka 20/20cm, czyli okolice 12 porcji)
1/2 szklanki granulowanego cukru
1/2 szklanki brazowego cukru
1/4 szklanki (55g) miękkiego masła
2 duże białka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 1/4 szklanki maki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki groszków z białej czekolady
1/4 szklanki groszków z ciemnej czekolady
Rozgrzej piekarnik do 175stC.
W średniej misce zmiksuj masło i cukry, na jasna, kremowa masę. Dodaj wanilię i białka i zmiksuj jeszcze raz.
Wymieszaj makę z proszkiem do pieczenia i sola. Wsypuj porcjami do mieszanki maślanej, mieszajac po każdym dodatku. Wmieszaj groszki czekoladowe.
Przełóż do kwadratowej, 20cm, foremki (wyłożonej papierem do pieczenia), wyrównaj wierzch i piecz około 25 minut, lub do suchego patyczka. Przestudź w foremce, a następnie wyjmij na kratkę i zostaw do całkowitego ostudzenia.
na takie ciacho ja się piszę
ReplyDeleteBardzo ciekawy wpis...
ReplyDelete