Przepis z bloga Grażynki.
Składniki:
(blaszka 20/20cm)
200g czekolady, mlecznej lub gorzkiej w dowolnych proporcjach
4 łyżki smietanki 36%
100g kajmaku
150g mieszanych orzechow, bakalii i pestek
3 łyżki kaszki kukurydzianej
2 szklanki platków owsianych
Dorzuć kilka łyżek płatków owsianych, a następnie, do ciepłej masy, dołóż kajmak i dokładnie wymieszaj.
Wsyp kaszkę kukurydzianą, resztę płatków i bakalie, tak, by masa była gęsta i dała się kroić.
Rozłóż masę równomiernie w wybranym naczyniu (najlepiej wyłożonym papierem do pieczenia), ostudź do temperaty pokojowej, pokrój na batoniki, a następnie wstaw do lodówki.
ja się piszę na takiego batonika
ReplyDeletePyszne i zdrowe, super :)
ReplyDeletePycha, chetnie Spróbuję moje dzieci lubią takie batony
ReplyDeletewyglądają genialnie!
ReplyDeletesmakowite :)
ReplyDelete