Tuesday, 3 May 2016

Coś dobrego dla jednego: sałatka z buraczków i fety...


Pomysł z bloga Gosi.
Składniki:
(na 1 porcję, łatwe do podwojenia lub potrojenia)
  • 1 średni buraczek, upieczony w folii (około 40-50 minut w 200stC), lub ugotowany do miękkości
  • 1 niewielkie jabłko
  • kawałek pora, lub czerwonej cebuli (do smaku)
  • kawałek sera feta, około 50g, lub więcej, do smaku
  • ocet balsamiczny
Buraczka i jabłko obierz i pokrój w kosteczkę. Pora, lub cebulę, pokrój w piórka. Wrzuć do miseczki, razem z pokruszonym serem. Delikatnie wymieszaj z łyżka octu balsamicznego (do smaku). Ewentualnie dopraw do smaku pieprzem - sól jest raczej zbędna, bo ser feta jest już mocno słonawy.  

No comments:

Post a Comment