Wednesday 10 February 2016

Zimowa kawa z białą czekoladą i różą...


Przepyszna dawka energii dla ulubionej osoby...

Przepis z bloga Mirabelki.
Składniki:
(na 2 porcje)
  • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 szklanka wrzątku
  • 1 szklanka mleka
  • 5-6 kostek białej czekolady
  • 1 czubata łyżeczka konfitury z płatków róży
  • bita śmietana
  • kakao instant do posypania (opcjonalnie)
  1. Kawę zalej wrzątkiem, dodaj konfiturę z róży i wymieszaj, aby się rozpuściła. Następnie przelej napar przez sitko, aby odcedzić różane farfocle.
  2. Mleko i połamaną czekoladę umieść w rondelku i podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Wlej mleko do naparu kawy i wymieszaj.
  3. Przelej do kubków, na wierzch nałóż bitą śmietanę, posyp kakao.

No comments:

Post a Comment