Monday, 8 July 2013

Farfelle con cavolo e cipolla...

Czyli: wloskie łazanki w wersji od Antonio Carluccio
 "This is probably the cheapest dish in the book, but it is also extremely easy to make and very enjoyable. It originates from the Tyrolean part of Italy, bordering with Austria, where you may find various dishes that are'left over' from the years of the Austro-Hungarian Empire. I was in Vienna for New Year's Eve in 2008, and had the pleasure of eating this simplest of dishes. It can be cooked with olive oil, but I prefer lard, in which case it is obviously not vegetarian any more."
Przepis z Simple Cooking.

Skladniki:
(na 2 porcje)
  • 250g makaronu farfelle
  • 4 lyzki oliwy
  • 2 niewielkie cebule, posiekane drobno
  • 300g bialej kapusty, pokrojonej na niewielkie kawalki
  • 75ml wody
  • 25g drobnego cukru
  • kilka kropli octu z bialego wina
Rozgrzej oliwe w garnku. Dodaj cebule. Smaz na niewielkim ogniu przez 6-7min, do miekkosci. Dodaj kapuste i wlej wode, przykryj i gotuj 20-30min, az kapusta bedzie miekka. 
Zdejmij pokrywke i dodaj cukier; gotuj na niewielkim ogniu, az sie rozpusci, zacznie karmelizowac i brazowiec. Dodaj odrobine soli i kilka kropli octu. Mieszanka powinna byc sucha.
Ugotuj makaron al dente wedlug przepisu na opakowaniu. Dobrze odcedz. 
Wymieszaj makaron z kapusta i spora iloscia pieprzu. Podawaj od razu.

No comments:

Post a Comment