Tuesday, 2 June 2020

Owsiane kokosanki, albo kokosowe owsianki...


Przepis z bloga Eweliny.

Składniki:
(na okolice 20-25 sztuk, zależnie od wielkości)

1,5 szklanki wiórków kokosowych,
1,5 szklanki płatków owsianych,
100g masła,
3 łyżki mąki,
5 łyżek miodu,
2 jajka;


Rozgrzej piekarnik do 160stC i przygotuj 2 blaszki wyłożone silikonowymi matami, albo papierem do pieczenia.
Masło stop w garnuszku, lub mikrofali, przestudź. 
W sporej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Dodaj miód, jajka i rozpuszczone masło. Wymieszaj. 
Z gotowej masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczaj i układaj na blaszkach. 
Piecz około 15 minut - gotowe powinny być lekko złotawe. Przełóż na kratkę i zostaw do ostudzenia. 





1 comment: