Sunday, 26 July 2015

"What Caesar Did for My Salad. The Secret Meanings of our Favourite Dishes" Albert Jack

Pease porridge hot, pease porridge cold,

Pease porridge in the pot, nine days old;

Some like it hot, some like it cold,

Some like it in the pot, nine days old. "


Ksiazke 'What Ceasar did for my salad' znalazlam przypadkiem. W bibliotece. Czekajac na dzieci. I wiedzac, ze mnie samej przydaloby sie cos sympatycznego do poczytania...   

Dlatego, jesli ktokolwiek, kiedykolwiek chcialby dowiedziec sie:

Co maja wspolnego kanapki (sandwich) z Hawajami, oraz z pierwszym sloniem zyjacym w niewoli na Wyspach Brytyjskich?

Dlaczego Charles Grey zasluzyl na niesmiertelnosc w nazwanej dla niego herbacie (Earl Grey)?

Ktore ciasteczka zawdziecza swiat Stanislawowi Leszczynskiemu?

I jaki przepis jest przekazywany od stuleci tylko razem z aktem wlasnosci jednej piekarni?

Ktore swiatowej slawy dania powstaly dzieki kuchennym pomylkom?

Komu Europa zawdziecza zamilowanie do ziemniaka?

I ktore danie oznacza powstalego z grobu lososia?

Odpowiedzi znajdzie na pewno w ksiazce Albert'a Jack:
"... Albert Jack reveals the bizarre and brilliant stories behind our favourite dishes and where they come from. From the romantic history of the Bakewell Pudding to the magical properties of hot cross buns, the truth about what put the bang in bangers and mash to why the croissant isn't really French at all (not to mention the identity of the real Caesar behind the salad), this delicious, fact-filled book will make you see your dinner in a whole new dimension. "
:) 

No comments:

Post a Comment