Monday 30 August 2010

Tortelloni z sosem Dolcelatte...


Zaryzykowalam polaczenie grzybow z tortelloni i plesniowego sera, nie widzac, co z takowego wyjdzie... Wyszlo to:
TORTELLONI Z SOSEM DOLCELATTE
  • 375g paczka tortelloni z grzybami;
  • 8 srednich pieczarek - w plastrach;
  • 150ml smietanki 18%
  • 150g Dolcelatte;
  • 50g Grana Padano;
Rozgrzac piekarnik do 180stC. Tortelloni ugotowac wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki usmazyc na odrobinie oleju, tak, by wyparowala z nich woda. Smietanke, pokruszone Dolcelatte i polowe Grana Padano wlozyc do miski, wymieszac i dodac ostudzone pieczarki i odcedzone tortelloni. Przelozyc do zaroodpornego naczynia. Posypac reszta Grana Padano i zapiekac, az ser bedzie zloty.
Nawiasem mowiac 375g opakowanie to jest swietna sprawa! Normalne maja 250g - niby na dwie osoby, ale zawsze jednak troche brakuje. A znowu 2 x 250g to duzo za duzo... Taka dygresyjka tylko...

No comments:

Post a Comment