Thursday 6 April 2017

Muffinki pół-razowe, z jogurtem kokosowym i brzoskwiniami...


Składniki:
(na 12 sztuk)
szklanka = 250ml
suche
  • 1 szklanka maki pszennej
  • 1 szklanka maki wieloziarnistej (u mnie: Golden Wholegrain Bread Flour)
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka brzoskwiń puszkowanych, odcedzonych i pokrojonych na niewielkie kawałki
mokre
  • 1 szklanka (lekko czubata) dobrego jogurtu kokosowego
  • 2 jajka
  • 6 łyżek oleju
  1. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papilotkami.
  2. W dużej misce wymieszaj maki, cukier i proszek do pieczenia. Wrzuć pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
  3. W osobnej misce, lub niewielkim dzbanku, roztrzep widelcem mokre skladniki. Wlej mieszankę mokra do suchej i szybko wymieszaj. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz około 20-25 minut. Wyjmij z piekarnika i zostaw na kratce do ostygnięcia. 

No comments:

Post a Comment