Wednesday 30 December 2009

Młoda kapustka...


Przepis znalazlam na blogu www.kuchennewzlotyiupadki.blox.pl i baaaardzo za niego dziekuje! Nawet moj wybrzydzajacy malzonek zajada ja bez wybrzydzania! Czyli sukces pelny! Pasuje swietnie do kotletow z piersi kurczaczej i tluczonych lub mlodych ziemniaczkow.
1. posztakować główkę młodej kapusty i obgotować ją do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić;
2. w garnku przygotować zasmażkę z 1/4 kostki margaryny (ja wole maslo) i około 2 łyżek mąki, do niej około 1/3 szklanki przegotowanej wody;
 3. dodać odcedzoną kapustę;
4. doprawić solą i pieprzem i posypać dużą ilość posiekanego koperku (daje suszony i jest bardzo ok), wymieszać. 

No comments:

Post a Comment