Bardzo przyjemne ciasteczka. Kruchutkie, szybkie do zrobienia i swietne dla dzieciorkow! Nie, nie do jedzenia, do klejenia...
Przepis pochodzi z www.2smaki.bloog.pl
Ciasteczka migdalowe
180g maki;
100g masla z lodowki, lub zamrazarki - daje margaryne do pieczenia;
50g cukru pudru;
1 zoltko;
50g zmielonych migdalow;
cukier puder - do posypania;Maslo posiekaj, wymieszaj z pozostalymi skladnikami i szybko wyrob ciasto. Posyp maka blat i rozwalkuj ciasto na grubosc okolo 4mm. Pokroj na male prostokaty, rozloz na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i piecz w 180stC na jasno-zloty kolor - okolo 10min, ale trzeba uwazac, bo szybko sie przypalaja. Gorace posypac cukrem pudrem.
100g masla z lodowki, lub zamrazarki - daje margaryne do pieczenia;
50g cukru pudru;
1 zoltko;
50g zmielonych migdalow;
cukier puder - do posypania;Maslo posiekaj, wymieszaj z pozostalymi skladnikami i szybko wyrob ciasto. Posyp maka blat i rozwalkuj ciasto na grubosc okolo 4mm. Pokroj na male prostokaty, rozloz na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i piecz w 180stC na jasno-zloty kolor - okolo 10min, ale trzeba uwazac, bo szybko sie przypalaja. Gorace posypac cukrem pudrem.
Przy okazji wyszla nam:
a) Peppa Pig
b) Emily Elaphant
c) Lekko plaskata Emily w wersji Khodor'a.
Nastepnym razem Danny Dog i Rebecca Rabbit...
:):):):):):))))))))))))))))))))))
No comments:
Post a Comment