Przepis na te pyszna salatke pochodzi z bloga www.arabeskadodatkowa.blogspot.com Tak, jak zasugerowala tworczyni zamiast samego majonezu uzylam odrobine lzejszej mieszanki: majo/jogurt naturalny w stosunku 1:1 (po okolo 4 lyzki kazdego).
Skladniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka;
- 5 jajek ugotowanych na twardo;
- 1 puszka czerwonej fasoli;
- 1 puszka kukurydzy ;
- 200 g pieczarek;
- 1 cebula czerwona;
- szczypior;
- majonez;
- sól, pieprz, chili (opuscilam), słodka papryka;
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka;
- 2 łyżki oleju;
- 5 jajek ugotowanych na twardo;
- 1 puszka czerwonej fasoli;
- 1 puszka kukurydzy ;
- 200 g pieczarek;
- 1 cebula czerwona;
- szczypior;
- majonez;
- sól, pieprz, chili (opuscilam), słodka papryka;
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka;
- 2 łyżki oleju;
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć, dodać przyprawę do kurczaka, chili, paprykę i olej. W takiej marynacie zostawić przynajmniej na pół godziny, żeby mięso z przyprawami „przegryzło się”. Następnie podsmażyć na rumiano i wystudzić. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i również wystudzić.
Jajka pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić , fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać. Szczypior i cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez - tyle ile trzeba , aby składniki się połączyły.
Jajka pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić , fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać. Szczypior i cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez - tyle ile trzeba , aby składniki się połączyły.
No comments:
Post a Comment