Przepis: Paul Rankin dla programu 'Ready, steady, cook'- 'Asparagus soup'
Skladniki:
(na 2-3 porcje)
- 2 lyzki oliwy
- 2 cebule, drobno posiekane
- 250g szparagów, drobno posiekanych
- 500ml wywaru z kurczaka lub z warzyw
- sól i swiezo mielony pieprz
- 4 lyzki smietanki 36%
- hojna szczypta drobno startego Parmezanu do posypania po wierzchu - opcjonalnie
- Rozgrzej oliwe w garnku na srednim ogniu. Dodaj cebule i smaz przez 4min, az zmieknie.
- Dodaj szparagi i smaz kolejne 2min.
- Wlej wywar i zagotuj. Dopraw do smaku sola i pieprzem, zmniejsz calkowicie ogien i gotuj kolejnych 5-7min, do czasu, az szparagi beda ugotowane.
- Dolej smietanke i zmiksuj blenderem na gladki krem.
No comments:
Post a Comment