Kolejna propozycja do akcji 'Pierogarnia'. Wyszly przepyszne i nawet nie wiem, jak wytrzymuja do nastepnego dnia, bo nie mialo co wytrzymywac... Tylko jedna uwaga: przy serku kozim chyba latwiej, wygodniej i lepiej jest zostawic pokrojony na plastry ser i wkladac po kawalku w miare lepienia pierogow.
Francuskie pierogi z grzybami i szynką
Przepis z czasopisma "Moje Gotowanie", wrzesień 2010
Składniki (na okolo 15 sztuk):
Francuskie pierogi z grzybami i szynką
Przepis z czasopisma "Moje Gotowanie", wrzesień 2010
Składniki (na okolo 15 sztuk):
Grzyby Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę drobno posiekać, szynkę pokroić w paski. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać grzyby i szynkę, przesmażyć. Przyprawić solą, pieprzem. Przestudzić, dodać serek, świeże zioła, wymieszać i ewentualnie przyprawić.
Z ciasta wycinać kwadraty o bokach 7x7 cm, na każdym ułożyć po łyżce farszu i zlepić brzegi. Posmarować rozmąconymi jajkami i piec 15 minut w temperaturze 200ºC. Z podanych proporcji mnie wyszlo 15 pierogow.
No comments:
Post a Comment