Tuesday, 26 October 2010

Cassoulet kielbaskowo - paprykowy...


Na teflonowej patelni rozgrzej 2 lyzki oleju. Usmaz kilka kielbasek, az beda rownomiernie zbrazowione - ja uzylam 8 wolowych kielbasek a la frankfurterki o dlugosci okolo 15cm (kazda pokrojona na 3 czesci). Dodaj 1 cebule, obrana i pokrojona na plasterki, 1 czerwona papryke, oczyszczona i pokrojona na paseczki, 1 puszke fasolki (okolo 300g) - odcedzona i przeplukana - u mnie maslowa, ale moze byc cannellini lub czerwona 'kidney beans', oraz 400g puszke krojonych pomidorow. Zagotuj, przykryj, zmniejsz ogien i gotuj pyrkajace tylko przez okolo 20min, mieszajac od czasu do czasu, az kielbaski beda ugotowane. 
Zjedlismy z chlebem, ale potrawa powinna zgrac sie dosc ladnie z ziemniaczkami puree lub frytkami.

No comments:

Post a Comment