Tuesday, 7 June 2011

Gnocchi z pomidorami, szpinakiem i serem ricotta...


'Tomato, spinach & ricotta gnocchi' ze strony www.bbcgoodfood.com
Skladniki:
(na 2 spore porcje)
  • 500g opakowanie gotowych gnocchi
  • 350g sosu pomidorowego do makaronu, gotowego, lub domowego
  • 100g paczka mlodego szpinaku, posiekanego z grubsza
  • 250g opakowanie serka ricotta
  • garstka startego Parmezanu
Rozgrzej grill. Ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcja na opakowaniu i odcedz. W miedzyczasie Zagrzej w garnuszku sos pomidorowy, dorzuc szpinak i mieszaj przez kilka minut, az zwiednie. Wyloz gnocchi do zaroodpornego naczynia, wlej sos ze szpinakiem i ponakladaj kleksy serka ricotta. Posyp Parmezanem i zapiekaj pod grillem, az calosc bedzie goraca i zlotawa.        

No comments:

Post a Comment