Friday 24 April 2015

Pieczarki z porem. Pod pierzynką...


Wzorowalam sie na wpisie z bloga Apetycznie - klasycznie
Skladniki:
(na 2 porcje)
  • 300g malutkich pieczarek
  • niewielki por, pokrojony na plasterki (tylko biala i jasno-zielona czesc)
  • 3 łyżki śmietany 
  • starty ser żółty
  • szczypta oregano
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwy
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj plasterki pora i zostaw, az lekko zmieknie. Dodaj   pieczarki i podsmażaj na dużym ogniu na złoto. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Wlej śmietanę, lekko odparuj i przelej do naczynia do zapiekania. Całość posyp tartym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200stC na 15 minut. Podawaj ze świeżym, dobrym pieczywem. 

No comments:

Post a Comment