Pyszne resztki zawsze zalegaja u mnie w kuchni. Czekolady mam pod dostatkiem - od niedawna kupuje 1kg paczki. Do tego granola okazala sie w domu bardzo popularna... I, niestety, nikt juz nie chce pojadac takiej supermarketowej...
Skladniki:
(na 1 litrowy pojemnik)
szklanka = 'cup' = 250ml
- 3 szklanki platkow owsianych
- 1/2 szklanki pistacji
- 5 lyzek oleju kokosowego
- 5 lyzek golden syrup
- 1 szklanka suszonej zurawiny
- 1/2 szklanki kropelek z bialej czekolady
- Rozgrzej piekarnik do 170stC.
- W sporej misce wymieszaj platki owsiane z pistacjami. W garnuszku podgrzej golden syrup wymieszany z olejem, wlej do suchych skladnikow i bardzo dobrze wymieszaj.
- Wysyp na blaszke do pieczenia, wyrownaj warstwe i piecz przez 30min, czesto mieszajac. Zostaw do ostudzenia - granola wyjeta z piekarnika bedzie miekka i malo atrakcyjna, a zrobi sie mocno chrupiaca, kiedy ostygnie. Wmieszaj czekolade.
No comments:
Post a Comment