Przepis to generalna kompilacja pomyslow znalezionych w Internecie.
Skladniki:
(na 3-4 porcje)
dodatkowo:
Rozgrzej piekarnik do 180stC.
Rozgrzej oliwe/olej w garnku. Dodaj czosnek i cebule, smaz 4-5min, az zmiekna. Dodaj kumin i kolendre i smaz przez 1min. Wlej passate i wode, dodaj paste chipotle, dopraw do smaku i gotuj 20min.
Wylej okolo 5-6 lyzek czystego sosu pomidorowego na dno naczynia zaroodpornego. Z pozostalej ilosci odlej do miseczki polowe. Do pozostalego w garnku sosu dodaj polowe startego sera, mieso z kurczaka, fasolke i kukurydze. Dokladnie wymieszaj - mieszanka nie powinna byc bardzo mokra.
Nakladaj na kazda tortille okolo 2 czubate lyzki nadzienia, zawijaj, jak nalesniki, i ukladaj ciasno w naczyniu. Polej pozostalym sosem pomidorowym i posyp pozostalym serem. Zapiekaj 15-20min. Podawaj od razu, na przyklad z prosta, zielona salata.
No comments:
Post a Comment