Macaroni-cheese, albo mac&cheese, to jedno z naszych ulubionych dan... Bardzo jesienno-zimowe... A to dlatego, ze otula, jak kolderka zziebniete jestestwa, spragnione odrobiny komfortu...
:)
Bylo juz w wersji z kalafiorem, a teraz w wersji dyniowej.
Przepis ze strony 'Inspired taste'. A wspolnie ze mna makaronowali: Shinju, Mirabelka, Mopsik, Zuzia i Bartoldzik.
Bardzo dziekuje za wspolne kucharzenie!
Skladniki:
(na 2-3 porcje)
Mac & cheese mozna przechowywac w lodowce, szczelnie przykryty, przez 3 dni, a w zamrazarce do 3 miesiecy.
Uzywalam domowego puree z dyni (ugotowanej i zmiksowanej) i dyniowy smak byl tylko bardzo lekko wyczuwalny. Mysle, ze bardziej 'skoncentrowane' puree, na przyklad z dyni pieczonej, daloby wyrazniejszy posmak.
Po instrukcje krok-po-kroku mozna sie zglaszac do oryginalnego postu - klik-klik
No comments:
Post a Comment