Skladniki:
(na 3-4 porcje)
(na 3-4 porcje)
- 2 lyzki oliwy
- 1 niewielka cebula, posiekana
- 1 niewielka marchewka, pokrojona w kostke
- 50-200g kielbasy soujuk, pokrojonej na cienkie plasterki 1 zielona papryka, oczyszczona i pokrojona na kawalki 400g puszka siekanyc pomidorow
- 400g puszka ciecierzycy, odcedzonej i oplukanej
-
W sporym garnku rozgrzej oliwe, dodaj cebule i marchewke, i smaz przez kilka minut. Dorzuc kielbase i
smaz do czasu, az bedzie zlotawa, a aromatyczny tluszcz wytopiony.
-
Dodaj papryke, dobrze wymieszaj, wlej pomidory i odrobine wody (okolice 1/2 puszki). Dopraw do
smaku, zagotuj, zmniejsz ogien i gotuj pod przykryciem przez 20-25min.
- Dodaj ciecierzyce i gotuj kolejnych 10-15min. Podawaj z ryzem, lub z kuskus. Po ostudzeniu mozna przekladac do odpowiednich pojemnikow i zamrazac.
No comments:
Post a Comment