Skladniki:
(na 2-3 porcje)
- 200g makaronu fusilli
- 3 lyzki oliwy
- 1 żółta papryka, oczyszczona i pokrojona na kawalki
- 1 cukinia, oczyszczona i pokrojona na kawalki
- gotowe klopsiki, okolice 15 sztuk (przepis - klik-klik)
- szczypta platkow chilli, do smaku
- 10 pomidorkow koktajlowych, pokrojonych na polowy
- 2 lyzki pesto z suszonych pomidorow (moje - klik-klik)
- 2-3 czubate lyzki drobno startego Parmezanu, do podania
- Ugotuj makaron wedlug przepisu na opakowaniu. Odcedz, zachowujac okolo 1/2 szklanki wody.
- W miedzyczasie na sporej patelni rozgrzej oliwe. Wrzuc papryke, cukinie, klopsiki, chilli i dopraw do smaku. Smaz na sporym ogniu, az warzywa beda miekkawe, ale nie rozgotowane, a mieso bardzo gorace. Na ostatnia minute lub dwie wrzuc pomidorki - wystarczy, az beda zagrzane i zaczna lekko mieknac.
- Wymieszaj pesto z 3 lyzkami goracej wody z gotowania makaronu. Polacz na patelni warzywa z makaronem i pesto. Delikatnie wymieszaj i podawaj od razu, posypane Parmezanem.
No comments:
Post a Comment