Przepis z magazynu 'Olive', z lutego 2011r.
Posiekaj drobno 1 cebule, 1 marchewke, 1 galazke selera naciowego i 1 czerwona papryke.
Rozgrzej na sporej patelni 2 lyzki oliwy, wrzuc warzywa i smaz do miekkosci. Dodaj 100g czerwonej soczewicy, 400g siekanych pomidorow z puszki, 600ml wywaru warzywnego, 2 lyzeczki suszonego oregano i 1/2 lyzeczki cynamonu. Zagotuj, zmiejsz ogien, przykryj i gotuj 25min.
Ugotuj 300g wybranego makaronu (wg przepisu na opakowaniu) i podawaj z warzywnym sosem.
Rozgrzej na sporej patelni 2 lyzki oliwy, wrzuc warzywa i smaz do miekkosci. Dodaj 100g czerwonej soczewicy, 400g siekanych pomidorow z puszki, 600ml wywaru warzywnego, 2 lyzeczki suszonego oregano i 1/2 lyzeczki cynamonu. Zagotuj, zmiejsz ogien, przykryj i gotuj 25min.
Ugotuj 300g wybranego makaronu (wg przepisu na opakowaniu) i podawaj z warzywnym sosem.
Skladniki na 4 porcje.
Znakomicie znosi mrozenie.
No comments:
Post a Comment