Smażenina z mąką kukurydziana w roli głównej sprawdziła się u nas już dawno temu, a to przy okazji bardzo amerykańskich corn dogs. Sa one znakomite przy okazji wizyt mniej lub bardziej zaprzyjaźnionych dzieci i jeszcze się nie zdarzył nikt kręcacy nosem na chrupiace, napełnione kiełbaskami, złoto-brazowe kulki... I można przygotowywać je na bieżaco, podajac od razu świeże i gorace. Dlatego, kiedy zobaczyłam tę niejako wegetariańska wersję, nie zastanawiałam się długo. I było warto! Chociaż bez watpienia nieco bardziej pracochłonnie...
:)
Inspiracja z bloga Kuchnia Elle.
Składniki:
(na około 3-4 porcje; na pewno dla 3 głodnych dzieci i 2 podjadajacych dorosłych)
P.S. Ja oczywiście zaczęłam robotę poprawnie - jak i przy jabłkach w cieście wcześniej bywało - i pracowicie moczyłam każdy kawałek kalafiora w kukurydzianym cieście. Szybko mi się znudziło niestety i uprościłam całość maksymalnie: połamałam kalafiora na malutkie kawałki i wymieszałam z ciastem, a potem tylko nakładałam łyżka niewielkie porcje...
No comments:
Post a Comment