Na weekendowe, luksusowe śniadanie bez pośpiechu, albo jako jakikolwiek inny posiłek. Na pewno zyskaja aprobatę u dzieci. Sa leciutko bananowe, delikatnie kokosowe i z wyczuwalna nutka miodu. Pyszne 'na goło', ale towarzystwo kulki lodów waniliowych, kleksa bitej śmietany, albo płynnego miodu, lub golden syrup na pewno nie przyniesie im ujmy...
Składniki:
(na około 10 sztuk)
- 2 banany
- 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
- 3 jajka
- 1 szklanka maki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50ml mleka
- 2 łyżki miodu (scukrzony może być - rozbije się podczas miksowania)
- 2 łyżki oleju
- spora szczypta soli
- W sporej misce rozgnieć widelcem banany. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładkie ciasto. Zostaw na 10-15min.
- W międzyczasie rozgrzej waflownicę. Nakładaj łyżka niewielkie porcje ciasta i piecz na rumiano, zgodnie z zaleceniami producenta.
No comments:
Post a Comment