Sunday 3 April 2016

Gofry bananowo-kokosowe, z miodem...

Na weekendowe, luksusowe śniadanie bez pośpiechu, albo jako jakikolwiek inny posiłek. Na pewno zyskaja aprobatę u dzieci. Sa leciutko bananowe, delikatnie kokosowe i z wyczuwalna nutka miodu. Pyszne 'na goło', ale towarzystwo kulki lodów waniliowych, kleksa bitej śmietany, albo płynnego miodu, lub golden syrup na pewno nie przyniesie im ujmy... 


Inspiracja z bloga Basi.
Składniki:
(na około 10 sztuk)
  • 2 banany
  • 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 3 jajka
  • 1 szklanka maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50ml mleka
  • 2 łyżki miodu (scukrzony może być - rozbije się podczas miksowania)
  • 2 łyżki oleju
  • spora szczypta soli
  1. W sporej misce rozgnieć widelcem banany. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładkie ciasto. Zostaw na 10-15min.
  2. W międzyczasie rozgrzej waflownicę. Nakładaj łyżka niewielkie porcje ciasta i piecz na rumiano, zgodnie z zaleceniami producenta. 

No comments:

Post a Comment