Mleko w proszku jest w Wielkiej Brytanii produktem nieco egzotycznym i lekko deficytowym. A co za tym idzie - kosztownym. Charakterystyczne, żółte puszki można znaleźć w sekcji międzynarodowych produktów, zwykle karaibsko-afrykańskich.
Ja zafundowałam sobie 400g opakowanie przy okazji robienia bloku waniliowego. Zużyłam wymagane 2 szklanki, a reszta stoi sobie spokojnie w lodówce i czeka na ciekawe inspiracje. Dlatego nie czekałam długo, kiedy na blogu Kulinarny Świat znalazłam sympatyczne, owsiane słodkości. Z bardzo podstawowych składników i super proste do zrobienia.
Dziewczyny były zachwycone, kiedy zawołałam je do kuchni i zaprezentowałam talerz gotowej do rolowania, czekoladowej masy. Bo pachniało nieziemsko i towarzystwo raz po raz zagladało węszac pracowicie...
Składniki:
(na około 40-50 sztuk, ale dużo zależy od wielkości)
No comments:
Post a Comment