Składniki:
(smażyłam na patelni 20cm i wyszło od groma i trochę, może 40 sztuk?)
- 3 szklanki mąki pszennej
- 4 szklanki mleka Alpro hazelnut (z orzechów laskowych)
- 2 jajka
- 1/2 łyzżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- Do miski wbij jajko, wlej napój orzechowy i zmiksuj. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do napoju orzechowego,nadal miksujac. Następnie dodaj olej i miksuj 1-2 minuty.
- Rozgrzej nieprzywierajaca patelnie z odrobina oleju. Nalewaj ciasto - zależnie od wielkości patelnie, 3-4 łyżki i smaż z obu stron na złoty kolor. Przekładaj naleśniki na talerz, smaruj ulubionym smarowidłem (dżem, golden syrup, a u nas - puszkowany karmel) i zajadaj od razu.
No comments:
Post a Comment