Pyszne... Super szybkie do przygotowania... A na dodatek można pozbyć się zalegajacych w lodówce, lub zamrażarce białek...
:)
Przepis znalazłam na blogu Upiecz mnie i wykorzystałam tylko połowę składników.
Składniki:
- 3 białka
- 50g stopionego masła
- 100g zmielonych migdałów
- 100g cukru pudru
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- Rozgrzej piekarnik do 180stC (160stC z termoobiegiem).Przygotuj foremkę do mini-muffinek najlepiej natłuszczajac wgłębienia olejem w spray'u.
- Wlej białka do miski i chwilkę ubijaj - NIE ma powstać piana. Dodaj cukier puder, mąkę, masło i migdały, i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wlewaj ciasto do wgłębień blaszki, mniej więcej do 2/3 wysokości.
- Piecz około 10-12 minut - babeczki muszą być zrumienione, a patyczek wetknięty w środek - suchy. Wyjmuj na kratkę i zostaw do ostudzenia.
No comments:
Post a Comment