Dobre, jako poczęstunek. Idealne na niewielki podarunek. Wspaniałe, jako akompaniament do filiżanki kawuni i porcji ploteczek...
:)
Składniki:
(na około 15-20 sztuk)
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki mleka w proszku
- 1/2 szklanki zmielonych herbatników
- 4 łyżki miękkiego masła
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka olejku kokosowego, takiego do ciasta
- Na 1 łyżce masła, na rozgrzanej patelni, podsmaż przez 2-3 minuty wiórki, co jakiś czas mieszając. Odstaw do wystygnięcia.
- Następnie wymieszaj w misce 3 łyżki masła, cukier puder, olejek i ostudzone orzechy. Dodaj mleko w proszku i zmielone lub rozdrobnione na pył herbatniki. Wymieszaj ręką do czasu połączenia się składników. Formuj niewielkie kulki. Przechowuj w lodówce.
No comments:
Post a Comment