Przepis znalazlam na blogu Dagmary.
Skladniki:
(foremka na bochenek)
- 250 g mąki z proszkiem do pieczenia (self-raising)
- 100 g orzechów laskowych lub włoskich, posiekanych
- 2 duże banany
- 125 g masła
- 125 g ciemnego cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- Piekarnik rozgrzej do 170°C. Keksówkę wyłoz papierem do pieczenia.
- Banany obierz i rozgniec widelcem. Banany, pokrojone masło, cukier, jajka oraz ekstrakt z wanilii wrzuc do miski i utrzyj na gladka mase. Dodaj mąkę i orzechy i wymieszaj.
- Ciasto przelej do foremki, piecz do „suchego patyczka”, okolice 50min.
- Zostaw w foremce na 10 minut, następnie przeloz na kratkę do zupełnego wystudzenia.
No comments:
Post a Comment