Monday 21 July 2014

Kopytka z bobem i sujuk...


Zaplatalo mi sie w zamrazarce pudelko kopytek... 
I worek bobu...
I akurat kupilam spore opakowanie ostrej, turecko/arabskiej kielbasy 'soujuk'...
I wystarczylo tylko rozmrozic kopytkajakies 700g, i odgrzac je, rumieniac na zloty kolor, na sporej patelni z 1 lyzka rozgrzanego oleju. Pokroic na kawalki 150-200g soujuk i zrumienic na osobnej, niewielkiej patelni. W miedzyczasie ugotowac w osolonym wrzatku 300-350g bobu, odcedzic. Wrzucic kielbase i ugotowany bób do kopytek, bardzo delikatnie wymieszac, doprawic do smaku i podgrzewac jeszcze ze 2-3min na niewielkim ogniu, aby smaki sie polaczyly... Z podanych skladnikow wychodza 2 spore porcje.
A razem ze mna z wyzwaniem 'potrawa z bobem' zmierzyli sie: MirabelkaMalwinnaZuziaMartynosia i Bartosz.  
Bardzo serdecznie dziekuje za wspolne kucharzenie.
:)

No comments:

Post a Comment