Skladniki:
(na 2-3 porcje)
- 2 lyzki oliwy + odrobina do pokropienia przed jedzeniem
- 200g szparagow, oczyszczonych i pokrojonych na niewielkie kawalki
- 1 niewielka czerwona papryka, oczyszczona i pokrojona w gruba kostke
- 1 cukinia, oczyszczona i pokrojona w gruba kostke
- 250g makaronu miniaturowe kokardki
- niewielka kostka, okolice 50-70g, twardego koziego sera, startego
- sól i pieprz
- W duzym garnku zagotuj dobrze osolona wode i ugotu makaron wedlug opisu na opakowaniu - u mnie 8min. Odcedz.
- W miedzyczasie na sporej patelni rozgrzej oliwe. Dodaj papryke i cukinie, smaz na srednim ogniu do czasu, az warzywa lekko zmiekna, dorzuc szparagi. Dopraw do smaku. Smaz, az warzywa beda ugotowane i miekkawe, ale nie rozgotowane i wciaz 'al dente'.
- Wsyp ugotowany makaron do warzyw, dobrze wymieszaj. Posyp startym serem i pokrop odrobina oliwy. Podawaj od razu.
No comments:
Post a Comment